Kurser för dig som är medlem i Lärarförbundet
Här finns kurser, workshoppar, vägledningar, webbinarier, träffar och studiecirklar som anordnas av Lärarförbundet på central nivå.
Det kan hända saker lokalt också
Sök i Lärarförbundets kalendarium för att se vad som är på gång där du bor.
Alla kurser
Vi har även kurser för studenter, förtroendevalda och skolledare. Några är öppna för dig som inte är medlem än. Se alla Lärarförbundets kurser.
För alla medlemmar
Inspirationskvällar
Varje termin ordnar Lärarförbundet inspirationskvällar med fantastiska talare. Allt från kändisar till experter som bjuder på kunskap och skratt. Lärarförbundets Inspirationskvällar.
Studiecirkeln Världegrunden
Ett underlag för att starta studiecirkel om värdegrundsfrågor med globalt perspektiv. Exempel på teman är lärare i en global värld, mänskliga rättigheter och främlingsfientlighet. Världegrunden.
Hot och våld i skolan
En kurs om hot och våld i skolan ur ett arbetsmiljöperspektiv. Här får
du veta hur du kan agera om du blir utsatt för hot eller våld och hur ni
på skolan kan arbeta förebyggande. Du går kursen själv på webben.
Tidsåtgång cirka tio minuter. Hot och våld i skolan.
eTwinning i undervisningen
Föreläsningar och workshoppar i eTwinning – en digital plattform där
skolor och fritidshem i hela Europa kan samarbeta. Här finns även
fortbildning för lärare. eTwinning i undervisningen.
Lärares yrkesetik – yrkesetiska seminarier
Som lärare ställs vi ständigt inför frågor som kräver etiska överväganden. För att utveckla ett yrkesetiskt förhållningssätt behöver vi ständigt diskutera yrkesetiska frågor med varandra. Lärares yrkesetik – yrkesetiska seminarier.
Kollektivavtal – varför då?
Begreppen den svenska modellen och kollektivavtal används ofta när lön och arbetsvillkor kommer på tal. Men vad innebär de och vilken betydelse har de för dig? Kursen tar cirka 20 minuter och du går den själv på webben. Kollektivavtal – varför då?
NLS Sommarkurs
Vartannat år arrangerar Nordiska Lärarorganisationers samråd (NLS) en sommarkurs i något av de nordiska länderna. Här varvas föreläsningar med grupparbeten, dialog och erfarenhetsutbyte. NLS Sommarkurs.
Skolavtal 21 – en vägledning
En vägledning om Skolavtal 21 för dig som är medlem, ombud och förtroendevald. Vägledningen är cirka 20 minuter lång och du går igenom den själv på webben. Skolavtal 21 – en vägledning (login med BankID behövs).
Systematiskt arbetsmiljöarbete
Kursen ger dig konkreta redskap för att arbeta systematiskt med arbetsmiljön. Du lär dig bland annat att upptäcka och undanröja risker. Arbetsgivaren är ansvarig för arbetsmiljön, men alla medarbetare ska vara delaktiga i arbetet. Systematiskt arbetsmiljöarbete (login med BankID behövs).
För dig som är ny som lärare
Lärarmöten för dig som jobbar första året
Är du på ditt första jobb? Vi ordnar digitala träffar på temat Ett hållbart lärarliv. Varje gång lyfter vi ett ämne som är aktuellt för dig som är ny i yrket. Få tips och råd och nätverka med andra nya lärare. Lärarmöten för dig som jobbar första året.
Nätverksträffar för olika yrkesgrupper
Här får du träffa kolleger över hela landet, fortbildas, och utbyta erfarenheter. Träffarna är digitala och hålls en gång per termin.
Träffar våren 2022
Nätverksträff för lärare i fritidshem den 1 februari 2022.
Nätverksträff för lärare i hem- och konsumentkunskapslärare den 1 februari 2022.
Nätverksträff för lärare i musik- och kulturskolan den 23 mars 2022.
Nätverksträff för lärare i förskolan den 6 april 2022.
Nätverksträff för lärare i förskoleklass den 26 april 2022.