Senast uppdaterad

2021-05-20

"Jag hade stor nytta av Intervjuträning"

Med Intervjuträning övar du på att besvara vanliga frågor på en arbetsintervju. Sedan tipsar en expert om hur du kan förbättra svaren. Syftet är att förbättra dina chanser att få drömjobbet. Förskolläraren Vicki Kjellberg har använt tjänsten.

Vicki Kjellberg, förskollärare i Eskilstuna och medlem i Lärarförbundet, söker jobb och har använt tjänsten Intervjuträning.

– Jag har fått tips som jag kommer ha stor nytta av i mitt jobbsökande, säger Vicki Kjellberg.

Varför valde du att använda tjänsten?

– Jag söker jobb just nu och eftersom konkurrensen på arbetsmarknaden är hård ville jag använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga. Jag känner också en trygghet i att det är Lärarförbundet som förmedlar tjänsten.

Kommer du ha användning av informationen du fick?

– Absolut! Jag har redan använt mig av tipsen och har blivit kallad till flera intervjuer. Min förmåga att berätta mer ingående om mina tidigare arbetslivserfarenheter och beskriva mig som person har förbättrats, märker jag.

Vicki Kjellberg.

Intervjuträningen kan göras skriftligt, och muntligt över telefon. Hur har du gjort?

– Hittills har jag bara gjort det skriftliga delen, men planerar att göra den muntliga också för att förbättra mina chanser ytterligare.

Rekommenderar du andra att använda tjänsten?

– Ja! Eftersom det ingår i medlemskapet tycker jag absolut att man ska använda sig av tjänsten. Även om du inte tänker byta jobb just nu så är det bra att vara förberedd när det väl är dags.

Så tar du del av tjänsten Intervjuträning

För att ta del av erbjudandet behöver du logga in som medlem i Lärarförbundet (BankID behövs).

Om du har problem att logga in, kontakta vår medlemsservice.

När du har loggat in kommer information om erbjudandet att visas här.

Mer om tjänsten Intervjuträning

Intervjuträningen genomförs av jobbexperter från Lärarförbundets samarbetspartner Go Monday. Läs mer om tjänsten Intervjuträning.