Senast uppdaterad

2022-05-02

Internationella arbetsmiljödagen 28 april

I år bjöd vi på tre gratis webbinarier om arbetsmiljö. Nu kan du som är medlem se dem i efterhand på den här webbsidan.

Den Internationella arbetsmiljödagen är en årlig världsomfattande kampanj för att främja ett säkert, hälsosamt och anständigt arbete.

Webbinarier den 28 april

En del av Global Action Week

Webbinarierna på Internationella arbetsmiljödagen var en del av Lärarförbundets arbete med Global Action Week 2022, som ägde rum den 25-29 april.

Behörighetsutmaningen

Vem får sätta betyg och vem har ansvaret för undervisning och skolutveckling? Hur kan dessa frågor påverka arbetsuppgifterna och arbetsbelastningen för dig som är behörig lärare?

Lärarförbundets utredare Per Båvner och internationelle sekreterare Robert Gustafson reder ut vad som gäller och ger exempel på hur du kan agera för att få en bättre arbetsmiljö. De berättar också hur det funkar i andra nordiska länder.

Du behöver vara inloggad för att se filmen från webbinariet. Logga in på Min sida (BankID behövs).


Så kan vi motverka stress på jobbet

De flesta lärare upplever att de har det bra på jobbet men stressen och arbetsbelastningen hindrar dem från att ta fullt yrkesansvar och gör alltför många sjuka. Vad finns det för vägar ut ur jobbstressen?

Lärarförbundets ombudsmän Elisabet Mossberg och Hans Flygare berättar om hur du och kollegorna kan arbeta för en hälsosam arbetsplats med rimlig arbetsbelastning.

Du behöver vara inloggad för att se filmen från webbinariet. Logga in på Min sida (BankID behövs).


Gott skolledarskap vänder vinden

Skolledarna har varit nyckelpersoner i flera projekt i Örebro som lett till att hög sjukfrånvaro har vänts till låg, oattraktiva tjänster har vänts till eftersökta, och en dålig arbetsmiljö har vänts till en betydligt bättre.

Verksamhetschef Zandra Ahkoila berättar om hur förvaltningen skapat sin egen framgångssaga genom en tydlig utvecklingsorganisation med kollegialt lärande för alla skolledare.

Du behöver vara inloggad för att se filmen från webbinariet. Logga in på Min sida (BankID behövs).


Gå med idag
– 6 månader gratis!