Senast uppdaterad

2022-05-19

Inspirationskvällar våren 2022

Alla vårens Inspirationskvällar är nu genomförda och vi planerar för återkomsten i höst. Den 31 augusti inleder Morgan Alling med föreläsningen Konsten att hantera besvärliga människor. Om du är medlem i Lärarförbundet kommer du att få mejl när det går att anmäla sig.

Inspirationskvällarna genomförs i samband med Lärarstiftelsen. Alla föreläsningar sänds digitalt.


Öppna föreläsningar vårterminen 2022

Föreläsningarna ingår in ditt medlemskap. Fyra av vårens inspirationsföreläsningar var öppna för alla.


Anmälan – så funkar det

Alla vårens föreläsningar hittar du i listan nedan. Klicka på vald föreläsare och där finns länk till anmälan. Vid ett par inspirationsföreläsningar kan du välja att delta på plats i Lärarnas hus, Stockholm.

Allt du behöver för att delta är en dator, surfplatta eller smartphone. Via vår chatt kan du ställa frågor till föreläsarna. Alla föreläsningar teckenspråktolkas vid direktsändningen.

Du kan koppla upp dig när som helst under sändningen. Efter föreläsningen får du en länk via mail där du kan se hela föreläsningen i 30 dagar efteråt.


Se de inspelade föreläsningarna

Som medlem i Lärarförbundet kan du se alla inspelade föreläsningarna i 30 dagar efteråt här.


Att använda sin röst

Att använda sin röst

Bianca Kronlöf, onsdag den 26 januari

Hur ska man använda sin röst om man är blyg eller rädd och kostar det att höja rösten i ett tyst rum? Går det att öva på motstånd och diskussion? Om detta och mycket mer kommer skådespelaren och nu bokaktuella Bianca Kronlöf att tala om under sin föreläsning.

Svenska – med rätt att läsa

Upptäcka och omfamna ord – undervisa i svenskaFredrik Sandström, tisdag den 8 februari

Svenskläraren Fredrik Sandström kommer prata om svenskämnet – ett ämne där skönlitteratur, läsning och upplevelser står i centrum. Berättelsen, samtalet och utmanande frågor ges stort utrymme när eleven utforskar sin inre och sin yttre värld. Men det kan också vara ett ämne som präglas av mekanik, strategier och form då eleverna förväntas producera olika texttyper på löpande band.

Mångfaldens förskola

Mångfaldens förskola Anniqa Sandell Ring, onsdag den 23 februari

I sin föreläsning lyfter Anniqa Sandell Ring fram exempel kring flerspråkighet, omsorg och undervisning, med fokus på flerspråkiga och flerkulturella barns socialisation, lärande och utveckling. Språk är makt och en förskola som erbjuder god kvalitativ utbildning klassas som ett av samhällets starkaste verktyg.

Rasten – gemenskap, hälsa och lärande

Rasten – gemenskap, hälsa och lärande

Hadar Nordin, torsdag den 17 mars

Han har kallats för en av fritidspedagogikens stora entreprenörer samt Sveriges uppkäftigaste fritidspedagog då han har krävt en uppvärdering av yrket. Hadar har skrivit boken Fritidspedagogik – ett komplement eller fundament!? som bland annat använts vid flera lärosäten. Hadar föreläser inom rastverksamhet, samverkan och elever som utmanar.

Tio år med kunskapskrav

Tio år med kunskapskrav

Pernilla Lundgren, onsdag den 30 mars

De reviderade kursplanerna i grundskolan börjar gälla höstterminen 2022. Men varför sker förändringarna och vad är det som ändras? Pernilla Lundgren berättar hur praktiken påverkats av nuvarande kunskapskrav, hur vi hamnade där och vart vi kanske är på väg med de reviderade kursplanerna.

Vikten av en sund värdegrund och tillitsfulla relationer

Vikten av en sund värdegrund och tillitsfulla relationerMicael Bydén, torsdag den 31 mars

Sveriges överbefälhavare Micael Bydén är känd för sitt lyhörda och tillitsfulla ledarskap, där han lägger stort fokus på värdegrund, mångfald, relationsbyggande och dialog. Att människor vågar uttrycka sig är oerhört viktigt. En organisation som inte inbjuder till öppenhet, riskerar att bli lamslagen och i slutändan farlig. För du tar inga initiativ.

Att leda med glädje

Att leda med glädjePia Sundhage, tisdag den 19 april

Hon är en av Sveriges främsta coacher och idrottsledare med en lång och framgångsrik internationell karriär. Pia Sundhage kommer dela med sig av sina erfarenheter kring vad som är viktigt för att nå framgång. Det blir ett föredrag om glädje, passion och positivt ledarskap som inspirerar och vänder sig till dig som vill bli bättre på att leda dig själv och inspirera andra.

Utbildning för hållbar utveckling

Agenda 2030, ett gemensamt hållbarhetsspråk för världen Parul Sharma, tisdag den 26 april

Med två nya böcker; "Lärarnas Agenda 2030" och "Din Agenda 2030. Så bidrar du till en hållbar planet" är Parul Sharma högaktuell just nu. Hon kommer dela med sig av sin kunskap om hur du kan arbeta med att undervisa i Agenda 2030 och de globala målen.

Valår – vägval för skolan

Valår – vägval för skolanPer Söderpalm, tisdag den 3 maj

I september är det val i Sverige och skolan är så klart en viktig fråga. Men hur förs debatten om skolan, och vad är det förstagångsväljarna anser vara viktigt. Per Söderpalm kommer göra nedslag i debatten innan valet och berätta om vad mätningarna säger om vilka frågor som väljarna tycker är viktigast med extra fokus på skolan.