Senast uppdaterad

2022-06-15

Inspirationskvällar 2022

Välkommen till höstens inspirationskvällar! Flera fantastiska föreläsare kommer att bjuda på inspiration i världsklass och många härliga skratt.

På våra föreläsningar möter du högaktuella föreläsare som inspirerar, engagerar och underhåller i ämnen som är lärorika för alla. Vi släpper programmet terminsvis och strävar efter att ha ett brett utbud av föreläsare som behandlar många olika ämnen – helt enkelt något för alla!

Öppna föreläsningar hösten 2022

Våra föreläsningar är öppna för dig som är medlem i Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Sveriges Skolledarförbund. Några av dem är dessutom öppna för dig som ännu inte är medlem i något av våra förbund. Höstens öppna inspirationskvällar är:

Hur funkar det?

Du behöver bara en dator, surfplatta eller smartphone för att delta. Du anmäler dig till respektive föreläsning och får ett mail med en länk till föreläsningen. När det är dags för föreläsningen följer du länken, sätter dig till rätta och njuter!

Dessutom – efter föreläsningen finns det möjlighet att se den när du vill, inom 30 dagar – bara för dig som är medlem i Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Sveriges Skolledarförbund.

Inspirationskvällarna genomförs i samarbete med Lärarstiftelsen.


Konsten att hantera besvärliga människor

Konsten att hantera besvärliga människor31 augusti Morgan Alling

Saknar du konkreta verktyg för att hantera besvärliga personer? Onsdag den 31 augusti föreläser skådespelaren Morgan Alling om konflikthantering med en stor portion humor.

Sociala problem kräver sociala lösningar

Sociala problem kräver sociala lösningar

13 september Nicolas Lunabba

Blir du ledsen om jag dör? Det är titeln på ungdomsledaren Nicolas Lunabbas debutroman. Tisdag den 13 september föreläser han exklusivt för dig som är medlem.

Fackliga rättigheter – hot och hopp!

4 oktober Haldis Holst

Det finns en stor kraft i lärarfacklig organisering i världen och Sverige. Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund bjuder in till inspirationskväll med anledning av Världslärardagen där du möter Haldis Holst som är biträdande generalsekreterare i Education International.

Aktiva och trygga raster

Aktiva och trygga raster11 oktober Tino Skovlund

Hur skapar man roligare, tryggare och mer aktiva raster för eleverna? Tisdag den 11 oktober kommer Tino Skovlund, lärare i fritidshem, ge svar på den frågan.

Vad skapar utbildning i världsklass?

Vad skapar utbildning i världsklass?26 oktober Lucy Crehan

Varför är det alltid samma länder som rankas högst i internationella kunskapsmätningar? Onsdag den 26 oktober kommer Lucy Crehan berätta om de lyckade skolsystemen.

Barnets bästa ska alltid komma först

Barnets bästa ska alltid komma först8 november Christian Eidevald

Förskolan är viktig och barnets bästa ska alltid komma först. Men hur kom vi dit vi är nu? Tisdag den 8 november gästar förskolläraren Christian Eidevald vår inspirationskväll.

Valåret 2022 – vad händer framöver?

Valeftersnack - vad hände?Valeftersnack - vad hände?Nytt datum 15/11

15 november Margit Silberstein & Torbjörn Nilsson

Vad kan vi förvänta oss efter höstens val? Tisdag den 15 november träffar du två av Sveriges mest erfarna politiska journalister som kommer analysera både politiker och valresultat.

Himlen är vackrast med lagom mycket moln

Himlen är vackrast med lagom mycket moln16 november Nils Holmqvist

Varför är lagom mycket moln så mycket bättre än klarblå himmel? Onsdag den 16 november föreläser meteorologen Nils Holmqvist om allas vårt favoritsamtalsämne, vädret!

Sexualitet, samtycke och relationer

Sexualitet, samtycke och relationer23 november Kalle Norwald

Är sex- och samlevnadsundervisning lätt eller krångligt? Onsdag den 23 november kommer sexologen Kalle Norwalds berätta hur du kan integrera sex och samlevnad i din undervisning.

Konst, kropp och motstånd

Konst, kropp och motstånd8 december Stina Wollter

Måste man anpassa sig till skeva normer eller kan man göra motstånd? Torsdag den 8 december samtalar konstnären och författaren Stina Wollter om konst, kropp och motstånd.