Senast uppdaterad

2021-02-22

Frågor och svar om 6 månader gratis

Nu vässar vi vårt erbjudande - i stället för 3 månader gratis får du som blir medlem hela 6 månader gratis! Det ska vara enkelt att ta steget och bli en av oss. Här är frågor och svar om erbjudandet.

Svar på frågor om vårt erbjudande

​Hur gör jag för att ta del av erbjudandet?

Du fyller i att du vill bli medlem på vår webb eller ringer oss på 0770- 33 03 03. När du blivit medlem får du automatiskt dina första 6 månader gratis.

Blir jag fullvärdig medlem?

Ja, självklart! Här kan du läsa mer om alla exklusiva tjänster och förmåner som ingår i medlemskapet.

När gäller erbjudandet?

Erbjudandet gäller 1/3 2021 - 31/12 2022.

Erbjudandet gäller inte om du byter mellan förbunden i Sveriges Lärare, till exempel från Lärarnas Riksförbund till Lärarförbundet.

Det står att det är gratis i 6 månader, stämmer verkligen det?

Ja, du betalar ingen avgift till Lärarförbundet de första 6 månaderna och du får dessutom en valfri tidning utifrån ditt ämne eller din skolform gratis i 6 månader.

Däremot får du automatiskt ett förmånligt försäkringsskydd hos Lärarförsäkringar när du blir medlem hos oss och om du inte säger upp det börjar det kosta efter 3 månader.

Erbjudandet om 6 månader gratis, gäller inte om du byter mellan förbunden i Sveriges Lärare, till exempel från Lärarnas Riksförbund till Lärarförbundet.

Vad händer efter 6 månader?

Då börjar du betala medlemsavgift. Den är den mest prisvärda bland de olika förbunden för lärare och skolledare. Beroende på hur mycket du jobbar betalar du 150-290 kronor i månaden.

Du börjar också betala för den ämnestidning du fram till dess fått gratis – den kostar 22 kronor i månaden och du säger upp den om du inte vill ha den.

​Vad händer om jag redan tagit del av ett kampanjerbjudande?

Om du har varit medlem tidigare och tagit del av en kampanjavgift de senaste tolv månaderna, omfattas du inte av detta erbjudande.

Får jag ta del av erbjudandet om jag byter från Lärarnas riksförbund, LR?

Nej, då kan du tyvärr inte ta del av erbjudandet. Snart bildar vi Sveriges Lärare tillsammans med Lärarnas Riksförbund och blir ett och samma förbund.

Erbjudandet om 6 månader gratis gäller den som byter från ett annat fackförbund eller inte är medlem i något förbund.

Varför gör Lärarförbundet den här satsningen?

Ju fler vi är desto mer kan vi påverka – i allt från avtalsförhandlingarna till vad som behöver förändras på varje arbetsplats.

Som du kanske vet har vi länge drivit frågan om att det vore bra med ett starkt förbund som samlar alla för Sveriges lärare och skolledare. Att vi är splittrade på flera olika förbund gynnar bara arbetsgivarna.

Därför gör Lärarförbundet olika satsningar för att fler ska få upp ögonen för våra erbjudanden och tjänster och välja att bli medlemmar hos oss!

Logga in för att ta del av fler frågor och svar.