Senast uppdaterad

2021-02-15

Därför ska du vara med i Lärarförbundet Skolledare

Det behöver inte vara ensamt att vara chef. I Lärarförbundet Skolledare, Sveriges största förbund för skolledare, är mer än hälften av Sveriges yrkesaktiva skolledare medlemmar. Välkommen att bli en av oss!

Gå med idag
– 6 månader gratis!

Vi tar ställning för skolledare

Vi bevakar skolledarnas arbetsförhållanden och anställningsvillkor och tar till vara medlemmarnas intressen i yrkesfrågor i den aktuella debatten.

Kunniga ombudsmän

Vår medlemsservice Lärarförbundet Kontakt är alltid nära och tillgänglig. Här kan du fråga om såväl villkorsfrågor som yrkesfrågor kring ditt uppdrag.

Ring 0770-33 03 03 och be att få tala med en skolledaransvarig ombudsman, eller mejla via länken nedan!

Vi har dessutom elva särskilda skolledarombudsmän från Luleå i norr till Malmö i söder som har till uppgift att stödja dig, dels i din roll som anställd utifrån lag och avtal, men också i vardagsfrågor i din funktion som chef och ledare.

Marcus är en av de nästan 10 000 skolledare som är medlemmar i Lärarförbundet Skolledare.

Vi erbjuder kompetensutveckling

Vi är det enda förbundet som har helt avgiftsfria utbildningar i medlemskapet för dig som skolledare. Våra kurser Chef och Ledarskap stärker dig i din chefsroll och ger dig verktygen du behöver i ditt chefskap.

  • Chef & Ledarskap - Ny som skolledare. En utbildning för dig som nyligen tillträtt en skolledartjänst och vill ha inspiration och stöd i din nya yrkesroll.
  • Chef och Ledarskap - forskning, kommunikation och omvärldsspaning.
  • Chef och Ledarskap - med fokus på ledarskap och vardagen som skolledare.

”Fantastiska dagar, kom tillbaka till jobbet med så mycket glädje och inspiration!”

Deltagare på utbildningen "Ny som skolledare".

Magasinet Chef&Ledarskap

Om du är registrerad som skolledare i Lärarförbundet får du vårt nyhetsmagasin Chef&Ledarskap som är en särskild publikation för våra chefer.

Fackligt inflytande

Lärarförbundet Skolledare är en egen organisation för chefer inom Lärarförbundet, med en egen styrelse och egna mål. Skolledarmötet är Lärarförbundet Skolledares högsta beslutande organ. Det finns också många skolledare som är engagerade lokalt i Lärarförbundet.

Ekonomisk och juridisk trygghet

Som medlem i Lärarförbundet skolledare och a-kassan får du en mycket förmånlig inkomstförsäkring. Vi erbjuder också möjlighet att teckna en lång rad förmånliga försäkringar för livets alla skeden via Lärarförsäkringar.

  • Vår inkomstförsäkring gäller till exempel i 200 arbetsdagar, att jämföra med flertalet andra alternativ som gäller i 150 dagar. Den gäller även om du säger upp dig själv, under förutsättning att du är medlem i, och får ersättning från A-kassan.
  • Vi har fyra egna, branschkunniga förbundsjurister till vår hjälp i verksamhetsfrågor. De kan även ställa upp som målsägarbiträden om olyckan är framme.

Skolledare 21 - Sveriges viktigaste skolledarkonferens

Skolledare21 är en återkommande konferens, mötesplats och gala för samtliga Sveriges skolledare, vårt lands viktigaste chefer. Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare. Innehållet formas i dialog med biträdande rektorer, rektorer, förskolechefer och skolchefer i både kommunal och fristående verksamhet över hela landet.

Det mest prisvärda medlemskapet - så blir du medlem

Vi har den absolut lägsta medlemsavgiften för skolledare på 290 kronor i månaden. Den som blir medlem får dessutom de sex första månaderna gratis. När du tecknar ett nytt medlemskap i Lärarförbundet Skolledare får du just nu de första sex månaderna gratis.

  • Bli medlem på webben eller ring oss på 0770-33 03 03 så hjälps vi åt att fylla i formuläret.
  • Är du redan medlem hos Lärarförbundet och har blivit skolledare blir du automatiskt ansluten när du ändrar dina uppgifter på Min sida. Du kan också kontakta medlemsservice så får du hjälp att lägga in ändringen.

Gå med idag
– 6 månader gratis!

Vi samlar hela professionen - från förskola till högskola, från lärare till skolledare och studie- och yrkesvägledare. För vi vet att vi är starkare tillsammans.

Välkommen in i gemenskapen i Sveriges största skolledarförbund!