Pexels photo 440588
Senast uppdaterad

2017-09-15

Dags att nominera

Nu kan du nominera till tre av Lärarförbundets nationella organ: kongressen, förbundsrådet och skolledarmötet.

Det är tre av Lärarförbundets nationella organ som ska få nya representanter, kongressen, förbundsrådet och skolledarmötet.

Det är du som är medlem i Lärarförbundet som gör dina nomineringar via länken längs ner på sidan. Länken syns bara för dig som är medlem och inloggad.

Det spelar ingen roll var i landet du bor. Du kan nominera vilken medlem du vill till representant. Nomineringarna pågår till den 31 oktober.

Nomineringarna presenter den 15 november här på webbplatsen.

Valberedningarna i Lärarförbundets olika valkretsar tar därefter fram förslag utifrån de som är nominerade. Deras förslag presenteras från den 15 december.

På din avdelnings årsmöte röstar du och andra medlemmar fram era representanter. Man kan bara rösta på de som är nominerade. Alla som är nominerade, oavsett var i landet de kommer ifrån, kan du rösta på under årsmötet.

Nominering

När du nominerar ska du ha pratat med den du nominerar, så att du vet att hen är villig att ta uppdraget. Du ska ange namn, personnummer och e-post till den du nominerar och till dig själv.

Personnummer behövs för att säkerställa att både den som nominerar och den som blir nominerad är medlemmar. E-postadress behövs för eventuell kontakt för kompletterande information.

Så här funkar det i fem steg:

  1. Medlemmar nominerar de medlemmar de vill se i nationella organ
  2. De nominerade presenteras här på lararforbundet.se
  3. Valberedningen i valkretsen gör ett förslag till vilka de vill se som valda
  4. Medlemmarna röstar på årsmötet fram vilka representanter de vill ha. Beroende på hur stor avdelningen är så viktas rösterna
  5. Det slutgiltiga resultet presenteras här på lararforbundet.se

För att kunna göra nomineringar måste du vara medlem och vara inloggad på lararforbundet.se. Vill du veta mer om hur du loggar in? Så loggar du in på lararforbundet.se

Nomineringslänken nedan syns bara om du är inloggad som medlem.