Senast uppdaterad

2022-02-21

Bli medlem i Lärarförbundet

Vi är Nordens största lärarförbund med 232 000 medlemmar. Här får du en snabb överblick över fördelarna med ett medlemskap.Få koll på din lön och arbetstid

Min Lön är ett verktyg där du som är medlem kan du jämföra din lön med lönen hos andra i din skolform, och se vad olika arbetsgivare betalar. Du får också tips om hur du kan påverka lönen i framtiden.

NYHET!
Nu kan du som ännu inte är medlem testa en enklare version av Min Lön.

Arbetstidskollen är ett verktyg där du kan du se om ditt arbetstidsschema stämmer överens med ditt avtal. Resultatet kan du och kollegorna sedan ta upp med chefen om det behövs.Lärarförbundet Kontakt svarar på frågor och ger råd och stöd.

Lärarförbundet Kontakt – ditt stöd i vardagen

Vår medlemsservice Lärarförbundet Kontakt ger dig personlig vägledning och stöd i fackliga frågor. Ofta vet du säkert hela eller delar av svaret själv, men behöver diskutera med någon.

I vissa fall kanske vägledaren bedömer att din fråga behöver utredas mer. Då kan du få hjälp av din lokala avdelning inom Lärarförbundet, eller ditt lokala arbetsplatsombud eller skyddsombud.

Läs mer om hur Lärarförbundet Kontakt kan hjälpa dig.Kompetensutveckling och nätverk

Vi vill att ditt medlemskap ska skapa ännu bättre förutsättningar för att du ska kunna göra ett bra jobb. Genom oss kan du delta i professionella nätverk, och kurser, seminarier och utbildningar. Vi ordnar också intressanta föreläsningar på många olika ämnen.

Som medlem i Lärarförbundet kan du även söka stipendier för att utvecklas i din yrkesroll.Inspirerande föreläsningar

Välkommen till Inspirationskvällarna som ingår i ditt medlemskap. Lyssna till fantastiska föreläsare som bjuder på inspiration i världsklass.

Riktigt bra försäkringar

Genom Lärarförsäkringar kan du teckna riktigt förmånliga försäkringar. I medlemskapet i Lärarförbundet ingår dessutom en inkomstförsäkring som kan ge dig en större ekonomisk trygghet om du blir arbetslös.Juridiskt stöd

Lärarförbundet har juridisk kompetens och erbjuder juridiskt stöd för sådant som gäller din anställning. Om du blir felaktigt behandlad av arbetsgivaren kan vi alltså ta strid för dig. Även du som utsatts för våld, hot eller kränkningar i samband med din yrkesutövning kan få hjälp.

Om du tecknar hemförsäkring via Lärarförsäkringar ingår dessutom tre timmar juridisk rådgivning i frågor som rör hem och familj.Rabatter och erbjudanden

Som medlem har du även tillgång till rabatter och erbjudanden från våra
externa samarbetspartners, till exempel på träning, böcker, banklån, resor, och mycket mer. Här kan du se alla dina förmåner som medlem i Lärarförbundet.Du betalar inget första sex månaderna

När du blir ny medlem i Lärarförbundet betalar du inget de första sex månaderna. Därefter får du det mest prisvärda medlemskapet i jämförelse med andra fackförbund inom skolområdet.

Du betalar som mest 290 kronor i medlemsavgift.

För dig som är student är medlemskapet kostnadsfritt under hela studietiden.

Vi samlar hela lärarprofessionen - från förskola till högskola, skolledare och studie- och yrkesvägledare. För vi vet att vi är starkare tillsammans. Då får vi rätt saker att hända.

Gå med idag
– 6 månader gratis!