Press | Other languages | Om webbplatsen | Kontakta oss
Lärarförbundets logotyp.
Startsidan / Lön, arbetstid, avtal / Arbetstid / Lärares arbetstid/ Därför ska du använda Min arbetstid

Därför ska du använda Min arbetstid

Håll koll på arbetstiden

Min arbetstid är en hjälp för dig som lärare, förskollärare och fritidspedagog att beräkna din planerade arbetstid. Det fungerar både för dig som har ferieanställning som för dig med semesteranställning.

Skicka din fråga till minarbetstid@lararforbundet.se!

Läs mer:

Skriv ut sidanSkriv ut
Tipsa en vänTipsa

Min arbetstid är ett redskap för dig som vill ha koll på din arbetstid! Du får snabbt veta om din planerade arbetstid stämmer med avtalet och du kan hålla koll på förtroendetiden, om du har sådan.

När höstterminen börjar ska du ha fått veta hur din arbetstid för året är planerad, vilka dagar du arbetar och när din arbetsdag börjar och slutar.

Ofta har du bara ett veckoschema och uppgift om läsårsdata. Då kan det vara svårt att överblicka om den planerade arbetstiden för arbetsåret ryms inom den reglerade arbetstid som bestäms av kollektivavtalet. Med Min arbetstid får du koll.

Ta reda på hur många timmar (och för ferieanställda, dagar) reglerad arbetstid din arbetsgivare enligt avtal kan lägga ut, och hur din arbetsgivare fördelat dem mellan beräkningsperioderna (tre eller flera under arbetsåret).

Så här går du vidare
När du använder Min arbetstid får du svart på vitt om du planeras arbeta för mycket. Skriv ut diagrammen från Min arbetstid och visa din chef. Röd text och röda delar av staplarna signalerar "för mycket tid!".

Om det visar sig att din arbetsgivare planerat in för mycket tid under arbetsåret ska du genast ta upp frågan med din närmaste chef för att korrigera planeringen. För detta finns klara regler i våra kollektivavtal, övertid ska ersättas med pengar eller tid. Tid som du inte får betalt för ska bort ur planeringen.

Kontakta ditt ombud eller avdelningen om du har frågor, vill diskutera något eller behöver stöd i din dialog med arbetsgivaren.

Bild i bildspel
 

Logga in

- för att se dina medlemsuppgifter och din personliga löneutveckling!


Inloggade medlemmar: 125

Avdelningar

Du hör till lokalavdelningen i den kommun där du jobbar.

Medlemsservice

Kontakt@lararforbundet.se
0770-33 03 03 – öppet vardagar kl. 8:00-17:00.
Här finns kontaktuppgifter

Klicka för att läsa Eva-Lis Siréns senaste krönika

Vad gäller när jag ...

Gå direkt till: