Press | Other languages | Om webbplatsen | Kontakta oss
Lärarförbundets logotyp.

Innehåll

Startsidan / Aktuellt / Nyheter / Lärarförbundet avvisar även SKL:s andra bud

Lärarförbundet avvisar även SKL:s andra bud

Efter att det första budet från Sveriges kommuner och landsting (SKL) avvisats, avvisar nu Lärarförbundet även SKL:s andra bud efter att förbundets representantskap sagt enhälligt nej på eftermiddagen.

- Inte heller det andra budet som SKL presenterade garanterar en uppvärdering av lärarnas löner på sikt. SKL har inte tagit den nationella lärarkrisen på allvar. Vi krävde mer än andra under längre tid och det svarade budet inte upp mot. Det är för lite och för tunt, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

- Det är olyckligt att SKL slår dövörat till i ett läge när stödet för högre lärarlöner är större än någonsin. Hela Sverige behöver en uppvärdering av lärarlönerna.

- Arbetsgivaren ger oss inte något annat val än att säga nej. Sverige står inför en nationell lärarkris och om åtta år riskerar vi att inte ha tillräckligt med lärare i klassrummen. De låga lärarlönerna är en huvudorsak till detta.

I årets avtalsrörelse har Lärarförbundets krav varit ett tydligt steg mot 10 000 kronor mer i månaden samt en avbetalningsplan. Nu väntar medling.

- Nu vidtar medling och det är en process som kommer att ta tid. Jag kan definitivt inte utesluta en strejk på lärarområdet i höst, avslutar Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

repskap_Klarasalen_400.jpg

Läsarnas kommentarer (12 st):

Denna artikel är nu stängd för kommentarer. Vill du fortsätta diskutera går det bra i medlemsdiskussionen

Visar 1 till 10 av 12

Innehåll?

Det känns inte bra att man ska behöva gå in på LRs hemsida för att få veta detaljer i avtalsbudet. Detta har jag fått kommentarer om på min arbetsplats.

, 2012-06-18 08:16 Annalena Svedberg Levin  

RE: Dax för strejk!

Förskollärare ska det ju stavas.

, 2012-06-17 09:18 Björn Månsson  

Dax för strejk!

Vi kan inte vänta längre på höjda löner. Det är nu eller aldrig som gäller. Vill de inte höja våra löner (en ordentlig höjning 8-10 %)får det bli strejk. Fritidspedagoger och förskolärare först - det slår hårdast.

, 2012-06-17 09:13 Björn Månsson  

Skamförslag från SKL

jag tycker att det är viktigt att vi som medlemmar får veta vilket avtal som presenterats för oss och som vi tackat nej till. Jag anser inte att man recenserar när man konkret visar vad vår arbetsgivare vill ge oss. Jag tycker att Lärarförbundet ska ge oss dessa uppgifter utan att vi ska behöva hitta dem på LR:s hemseida

, 2012-06-16 13:13 Maria Norell  

Medling

Innan det blir aktuellt med ev. strejk ska det ju först utses medlare som ska försöka medla mellan parterna. OM det sedan blir strejk kan fritidspedagoger vara den lärargrupp som förbundet tar ut.Vill man läsa mer om detaljerna av budet kan läsa det på www.lararforbundet.seoch Mathias Åströms löneblogg.

, 2012-06-15 14:15 Ulrika Engman  

Budet

Kan bara hålla med Harry och Peter...Jag ville veta hur budet såg ut och svaret fanns på LRs hemsida....lite pinsamt

, 2012-06-14 22:09 Magnus Bäcklund  

RE: Ta ut fritidspedagogerna i strejk!

Jag stödjer Ellinors förslag, nu om aldrig förr så lärarförbundet den historidaka chansen att bevisa ALLAS LIKA VÄRDE i förbundet. Det inte bara pyr utan brinner många lågor som måste släckas.Blir det ingen ändring nu! Finns ingen trovärdighet kvar för lärarförbundets del.

, 2012-06-14 20:58 Annika Almberg  

Håller med, ta ut fritidspedagogerna i strejk!

Håller verkligen med Ellinor Ljungros. En möjlighet för lärarförbundet att verkligen visa att fritidspedagogerna är viktiga och utför ett viktigt arbete för barn och ungdomar i så väl fritidshem som skola.

, 2012-06-14 20:38 Gunilla  

strejk

håller med Ellinor visa för bövelen att ni står bakom oss fritidspedagoger... många känner agg emot ett förbund som är ta fatt i frågan om fritidspedagoger

, 2012-06-14 20:14 df  

Ta ut fritidspedagogerna i strejk!

Lärarförbundet! Visa nu musklerna och ta ut landets 4000 fritidspedagoger i strejk! Tala tydligt om för SKL, utbildningsdepartementet och alla andra att vi är de lärare förbundet hävdar att vi är och att Siréns uttalande om att fritidspedagogerna och fritidshemmen är skolans misshandlade styvbarn. Fritidshem och skolor utan fritidspedagoger skulle utan tvivel vara en katastrof under höstens skoluppstart och på ett påtagligt sätt visa hur mycket ALLA lärare betyder för barnens lärande. Bevisa nu att Lärarförbundet står upp för uppvärderingen av alla sina medlemskategorier, på allvar synliggör att alla är lärare och att alla ska med på tåget mot ett rejält lönelyft! Sista chansen för förbundet att visa hur viktiga fritidspedagogerna är och att Lärarförbundet är rätt fackförbund för skolans styvbarn!

, 2012-06-14 19:19 Ellinor Ljungros  

 

Visar 1 till 10 av 12

Bild i bildspel
 

Logga in

- för att se dina medlemsuppgifter och din personliga löneutveckling!


Inloggade medlemmar: 67

Avdelningar

Du hör till lokalavdelningen i den kommun där du jobbar.

Medlemsservice

Kontakt@lararforbundet.se
0770-33 03 03 – öppet vardagar kl. 8:00-17:00.
Förändrade öppettider i påsk.

Klicka för att läsa Eva-Lis Siréns senaste krönika

Vad gäller när jag ...

Gå direkt till: